Po stopách klasických diel francúzskou riviérou

23 June 2018, 08:49    |    jakub


Aj tak by sa dala nazvať poznávacia exkurzia očarujúcim Francúzskom, ktorej sa (už tradične) zúčastnili študenti GJGT (3.B) spolu s rodičmi i učiteľmi.

Program bol naozaj pestrý: Návšteva Monaca, miništátu Európy, spoločná prehliadka Oceánografického múzea, monackej katedrály, Kniežacieho paláca, prístavu i kasína v Monte Carle. Cesta do hlavného mesta parfumov Grasse bola zhmotnením románu Patrika Suskinda: Parfum, ku ktorému neodmysliteľne patrila návšteva najstaršej parfumérie v krajine - Fragonard.

Dostali sme sa aj do mesta tisícich fontán a Paula Cézanna - Aix en Provance, ako aj do srdca kraja levandule - LUBERONU (až ku kláštoru Abbaye de Sénanque obklopeného levanduľovými poliami). Kľukatými cestičkami sme sa vyšplhali do malebnej dediny Gordes , v ktorej sa natáčal film Dobrý ročník ( určite si ho pozrite). Záver našej exkurzie patril mestu Nice, piatemu najväčšiemu mestu Francúzska .

Všetko má svoj koniec, ale veríme, že zážitky i poznatky (vďaka úžasnej pani sprievodkyni Zuzke), ktoré sme získali, tak skoro nevyprchajú.


študenti 3.B + 31