„Spievam po francúzsky 2019“- regionálne kolo

1 April 2019, 11:26    |    Viera Gilányová


V piatok, 29.3.2019, sa v priestoroch Starej radnice vo Zvolene uskutočnilo semifinále speváckej súťaže „Spievam po francúzsky“. Spolu s našimi gymnazistami súťažili aj žiaci a študenti z Brezna, Banskej Bystrice, Banskej Štiavnice, zo Zvolena a dokonca aj z Ružomberka.

Súťažilo sa v troch speváckych kategóriách: 1. kategória bola určená pre žiakov do 14 rokov,  v 2. kategórii súťažili študenti od 15 do 17 rokov a v 3. kategórii sa predstavili súťažiaci nad 18 rokov.  Naši gymnazisti poriadne zamiešali kartami, čo sa prejavilo aj v záverečnom umiestnení.

 Prvé miesto získala Terézia Blihárová (4.L), ktorá zvíťazila nielen vo svojej kategórii, ale zároveň sa stala aj absolútnou víťazkou súťaže a postúpila do národného finále. To sa uskutoční 4. mája 2019 v Banskej Bystrici - všetci jej budeme držať palce, aby jej to spievalo minimálne tak dobre ako vo Zvolene. Krásne, 3. miesto obsadilo duo, tvorené našimi speváčkami Radkou Pivarčekovou (2.B) a Viktóriou Maďarovou (2.B). K výkonu však blahoželáme aj tým, ktorí sa neumiestnili na stupňoch víťazov: Kataríne Felixovej (2.L) – skončila na 4. mieste, Terézii Krchňavej (2.A) k 7. miestu a Eme Čumovej, ktorá obsadila 9. miesto. Poďakovanie patrí aj našim šikovným hudobníkom, ktorí sprevádzali všetky naše speváčky, čím vytvorili nielen jedinečné spevácko-hudobné čísla, ale zároveň potvrdili, že študenti Gymnázia J.G.Tajovského v Banskej Bystrici sú povestní nielen vďaka svojim študijným výsledkom, ale aj nespornému muzikálnemu talentu.

Všetkým zúčastneným ešte raz gratulujeme.

Fáková A., I.F.